donderdag 22 november 2012

Winterse gezelligheid

De laatste tijd zijn we ons een beetje aan het oriënteren voor de aanschaf van een houtkachel.
Natuurlijk vooral omdat het zo gezellig en sfeervol is met een houtkachel in je woonkamer, maar zeker ook gezien het voor ons een hoop kosten zou besparen. Onze gasrekening is namelijk schrikbarend hoog met deze hoekwoning!
Een houtkachel heeft een enorm hoog rendement en we kunnen goedkoop aan hout komen, want mijn lief werkt de hele dag met hout dus tja, we zouden wel gek zijn als we het niet zouden doen :)

Ik hou van het knusse gevoel wat een houtkachel in huis brengt. Het geeft zo'n aangename warmte, er brand een gezellig vuurtje, perfect voor ultieme winterse gezelligheid!
En dan komt er natuurlijk zo'n leuke ijzeren mand met houtblokken erin ;)

We willen een heel simpel ontwerp, een mooi klein kacheltje met weinig fratsen en met een glazen deurtje. Je ziet ze veel in Scandinavische interieurs.
En we hebben al een mooie plek gereserveerd voor 'm. Hij komt tussen de woonkamer en de eettafel in zodat het een mooie verbinding vormt tussen keuken en woonkamer.
Hieronder een paar voorbeelden van houtkachels en hoe ze geplaatst zijn in de woonkamer. Wat vinden jullie?


Dit is ook een leuke! (Via)


Via



De tile stove, een ontwerp voor Koninklijke Tichelaar Makkum.




Deze vind ik echt SUPER stoer! De Stonestove, net als de tilesstove een ontwerp van Dick van Hoff. Beide via Iconicdutch

Via

Niet vergeten.....
Je kan nog tot zondag meedoen met m'n give-away van Tine K Home!! 






12 opmerkingen:

  1. Ja wat zijn ze mooi hé deze kacheltjes... en zo sfeervol! staat ook echt op mijn wensenlijstje...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ook op de wensenlijst!! Maar dat zal je vast niets verbazen. Misschien moet die wel op die lege plek??
    Heb laatst ook zo'n versie gezien in het wit. Ga hem even zoeken...ook gaaf! Alhoewel dit ook wel weer lekker breekt.

    Goed weekend!
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij hebben al twee jaar een folder in huis liggen voor de onderste kachel (= een lars 900 van Dik Geurts). Hij staat bij ons nog steeds niet... Hoop volgend jaar. Het is een mooi eenvoudig, tijdloos model. De kachel op de foto er boven was altijd mijn favoriet (= van Weltevree) maar zo duur! en heel groot. Succes met kiezen! en een fijn weekend!
    X Stephanie
    http://interieur-coosje.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  4. They all look lovely. We have underfloor heating now and don't need one, but I do like what it does to a room and kind of miss it. hx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hai Miranda,
    ik ga voor de eerste! zet maar bij ons neer, maar eerst verbouwen...
    Hart. gr., Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha, wij hebben de houtkachel naar de bijkeuken verplaatst, ik vind het zo'n gedoe en met kleine kinderen geen succes.. Het lijkt altijd wel heel sfeervol, maar dat vind ik in de praktijk dan weer erg tegenvallen..
    Nu en dan probeer ik het weer even, het staat altijd zo leuk als er rook uit de schoorsteen komt, ruikt ook heerlijk, als je buiten aan komt lopen ruik je het al..
    Hmmm, wie weet verhuizen we 'em binnenkort weer naar de woonkamer, zal manlief fijn vinden, hij is van gietijzer, loodzwaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste! Lekker stoer en eenvoudig.
    Nu dat de winter eraan komt missen we onze houtkachel wel. Na de verbouwing kon hij niet terug geplaatst worden vanwege het nieuwe tvmeubel. We hebben echter nog een ander rookkanaal :-)
    In de toekomst komt er zeker een nieuw exemplaar!
    Succes met je keuze.

    Fijn weekend
    Liefs Els

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo,

    Ik ga voor de laatste, stoer, niet te opvallend!! Een vriendin van mij heeft ook een houtkachel en die kregen 500euro terug! Maar nadeel is dat boven dan weer niet de verwarming aanslaat! Ach zoals zoveel mooie dingen alles heeft zn voordelen en nadelen. Succes met uitzoeken...

    fijn weekend
    groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi!
    Wat een goed idee, heerlijk warm, enorm knus! Succes met uitzoeken...!!
    Groetjes Lies (theemutsss.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Miranda,
    Ja, een kachel is zo'n goed idee. Mijn vader heeft om dezelfde reden als jij een kachel in huis, hij woont ook in een hoekhuis. Het scheelt echt veel geld, het huis is nu eindelijk lekker warm te krijgen, zonder de centrale verwarming op levensgevaarlijk te zetten. En in de winter is het zo gezellig! Knapperend vuurtje, lekkere houtgeur, dekentje erbij, warme chocolademelk.... *droom*. Anyway hij heeft zoiets als het eerste plaatje.

    Succes ermee! Voor nu fijn weekend.
    Lfs Bianca

    ps. bedankt voor het toevoegen van mijn blog bij de 'ook leuk'-sectie.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gaaf! Met het leggen van onze nieuwe vloer hebben we meteen een gasleiding in laten frezen. Wij hebben namelijk geen kruipruimte en ik wil ooit graag een gashaard. In ons huis is een houtkachel snel te heet en gas kan je dan makkelijker regelen. Een houtkachel vind ik wel erg mooi. Van deze foto's vind ik de eerste het stoerst. Lekker strak. Ik ben benieuwd!

    Fijne zaterdag!

    Liefs Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...