vrijdag 27 juli 2012

Bright White

Al heel lang zit ik er aan te denken om onze eiken houten parket vloer wit te schilderen. Ja ja, ik weet het. Verre van praktisch met een peuter van 3 en zo nu en dan ook nog een bull terrier over de vloer, je ziet er alles op en je loopt de hele dag met een natte doek door je kamer. 
....en toch zie ik het wel zitten. Ik wel tenminste ;)
Boven hebben we ook een witte houten vloer en daar zijn we helemaal happy mee.

Kijk maar naar wat inspiratiefoto's...

Pinterest


Tine-K

Pinterest

Pinterest

Zou jij het aandurven..?





13 opmerkingen:

  1. hoi,

    wij hebben een grenen plankenvloer die we wit hebben geschilderd. Gewoon 1 laag grondverf om te kijken of het wat was. We vonden het allebei mooi en waren van plan er nog een laag overheen te doen en dan af te lakken. is er nooit meer van gekomen want tja, je hele benedenverdieping moet leeg, schuurbende door je hele huis, schilderen dus niet over je vloer kunnen lopen, dan nog eens aflakken pfffffff... een werk!! en ook zo onhandig met een klein kind en een paar honden!! onze vloer heeft nu daardoor wel een mooi sleets (shabby) effect gekregen en dat heeft ook wel weer wat :-)
    Als je hem aflakt is het makkelijk schoonmaken met een swiffer of een dweil. als je hem niet aflakt krijg je veel en snel slijtageplekken en maakt het niet makkelijk schoon. vuil trekt dan echt in de vloer en dan moet je heel hard werken met dweilen om hem schoon te krijgen ;-)
    maar ja, dan heb je wel dat sleetse effect, als je daarvan houdt. Mooi is het absoluut, een witte houten vloer, het oogt fris en ruim. Succes met je keuze!!!

    groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey hallo,.. ik volg je al een tijdje.
    Tja,.. het ziet er wel mooi en fris uit op al die plaatjes maar met kleine kinderen zal ik het niet doen. Als je verder veel wit en lichte kleuren in huis hebt is het juist wel mooi om een eiken vloer te hebben .
    Maar het blijft wel een moeilijke keuze,.. succes er mee .
    Gr. Jo.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja! Ik ben voor! Vind t prachtig en ken mezelf.. Eerst stylish, dan pas praktisch. :-) Succes met kiezen! Liefs Lisanne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als ik 25 was geweest had ik het gedaan, net als onze in de was gezette antike houten vloer in ons oude huis. Nu ben ik wijzer en praktischer heb ik een super mooie houtlooklaminaat die echt oogt als houten vloer en super praktisch is. Ik ben er blij mee!!! Maar op de plaatjes blijft het supermooi!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Miranda,

    Bedankt voor je reaktie op mijn Franse post! Een witte vloer...het is wel erg mooi en het is wat je er voor over hebt! Als je het geen probleem vindt om wat vaker de stofzuiger te pakken, zou ik er voor gaan. Wij hadden in ons vorige huis een lichte vloer (kurk weliswaar), maar ik vond het altijd wel meevallen wat je daar op zag. Ben benieuwd waar je uiteindelijk voor gaat.

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Just do it!!! Wij gaan de bovenverdieping ook wit schilderen. Ook niet praktisch met een peuter van 2 en een mama die niet heel erg dol is op stofzuigen :)
    Maar wel heel mooi. Als je die foto's ziet...dan moet je toch gewoon wel :)

    Succes en ik ben benieuwd!
    Liefs, Suus

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zeg, direct doen!
    Wij hebben het onlangs ook gedaan, ik heb 2 grote honden, een kat, een zoontje van 3,5 jaar oud (en een dochter van 2 weken oud, maar die kan nog geen schade aanrichten ^_^)
    Tuurlijk krijg je gebruikerssporen, maar dat heeft zo zijn charme.. We hebben wel bewust gekozen voor zijdeglans vloerlak, op hoogglans zie je elk krasje te duidelijk, dat wilden we dan weer niet..

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke blog heb je.
    Heerlijk om zoveel inspiratie op te doen hier.
    Ik ga je volgen.

    En wat betreft de vloer, doen!!
    Het lijkt mij prachtig!

    Groetjes Jessica

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou gelijk doen!!!
    Heb al jaren een witte vloer ook met toen nog 3 kleine kinderen.
    nooit spijt van gehad.
    ben benieuwd succes
    groetjes Kari

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik zou hem ook wit verven, staat zoveel mooier en ruimtelijker vind ik. Ik ben erg blij met onze lichte vloer, alleen doe ik nu bijna dagelijks! stofzuigen en dweilen. Als dadelijk ons kleintje erbij komt wordt het denk ik nog erger :-)
    Je moet er iets voorover hebben...Om te antwoorden op je vraag:
    deze sterren worden in Pennsylvania door de Amish gemaakt van oud metaal. Zij hangen ze boven hun boerenschuren als Welkomst symbool. Alleen al voor het mooie verhaal wat erbij verteld werd wou ik hem hebben :-)

    Fijne dag
    Groetjes Els

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Staan jullie in Binnenkijken ?
    Hahahaha,..de foto's kwamen me zo bekend voor.
    Oh,...maar jullie huis is al zo mooi wit,.. wil je het nog witter?
    Ben benieuwd wat je gaat doen, iedereen is zo te lezen wel allemaal voor een witte vloer.
    Staan de potten verf al klaar ?
    Nu nog wachten wanneer we de foto's krijgen te zien van je woonkamer.
    Verf ze!
    Gr. JO.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. shame translator blog that I do not recognize the Polish language
    lovely site,beautiful interiors and ideas

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Een glanzende vloer vind ik het mooist zonder lijnen ertussen. Daarom heb ik ook thuis een gietvloer. Staat echt mooi in woonkamers of keukens. Heb het nu al 2 jaar en ben er enorm blij mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...